Felmérés készül az élményalapú munkavégzés (jobflow) vizsgálatáról

Magyar Távmunka Szövetség sajtóközleménye:

Felmérés készül az élményalapú munkavégzés (jobflow) vizsgálatáról

 

A Magyar Távmunka Szövetség idén tavasszal a távmunkát új megközelítésben vizsgálja. A munkamarketing felmérés program keretén belül a munkaerőpiaci marketing területbe kaphatnak bepillantást a kutatásban résztvevők. A felmérés eredményeivel megismerhetjük és fokozhatjuk a munka, valamint a távmunka termékélményét.

 

Budapest, 2015. március 09. A Magyar Távmunka Szövetség szakmai támogatásával valósul meg a munka, továbbá a távmunka élményének vizsgálata. A kutatás célja, az élményalapú munkavégzés tulajdonságainak, feltételeinek, és élményvilágának pszichológiai (érzelem, attitűd, viselkedés) feltárása, az ezekhez kapcsolódó esetleges attitűdök feltérképezése és a jelenlegi posztmodern társadalmi és kereskedelmi gondolkodásmóddal, életmóddal való összekapcsolása. A Szövetség a dolgozókat és vállalatvezetőket is megszólítja a nem reprezentatív szintű felméréssel.

 

jobflow kutatas intro 2015A kutatásban résztvevők egy új, fejlődő HR-munkaerőpiaci marketing területbe kaphatnak bepillantást. A vállalatok elsők között kaphatnak visszajelzést saját szervezetük munkafolyamatainak élményjellemzőiről, ismerhetik meg munkavállalóik tudatos és tudattalan hiedelmeit és elvárásait a munkafolyamatok affektív és kognitív vonatkozásában. A felmérés 2015. március 16-tól egy egész hónapon át tart. A szervezet 2015. június hónapra tűzte ki a felmérés eredményeinek prezentálását.

 

A kutatás vezetője Földi Miklós Dániel munka- és szervezetpszichológus, az FMD Consulting vezetője, a Magyar Távmunka Szövetség tagja. „Jelenleg nincsenek a munka – és kifejezetten távmunkára – vonatkozó élményalapú részletes adatok. Most többek között olyan kérdésekre keressük a választ, hogy milyen jellemzői és feltételei vannak az örömteli munkavégzésnek, mire vágyunk a munkákkal kapcsolatban, a munkának milyen haszna van a dolgozó számára, milyen negatív hiedelmek, tapasztalatok kapcsolódnak a munkához, valamint távmunkához.” – összegezte a kutatás vezetője.

Földi Miklós Dániel munka-, és szervezetpszichológus. Bölcsész majd, pszichológus diplomát szerzett az ELTE-n. Szakdiplomáit, neuropszichológiából és munka,- és szervezetpszichológiából szerezte. Több éves tréneri, munkapszichológusi és szervezetfejlesztési tapasztalattal rendelkezik, érdeklődési területei: szervezeti fejlődés, hr marketing, vezetői szerepek és képességek, távmunka kultúra.

 

Sajtókapcsolat:

Földi Miklós Dániel, FMD Consulting, Telefon: +36 30 268 84 77, E-mail: info@fmd.hu