Hatékony és biztonságos távmunka

Ilyen mértékű és gyorsaságú változásra azonban sem a munkavállalók, sem a munkaadók nagy része nem volt, nem lehetett felkészülve. Az, ami most zajlik, egy globális kísérlet, egy extrém körülmények között folyó terheléses teszt, ami hosszú távon fogja meghatározni a távmunka jövőjét. “

                               Forbes, 2020. március 25.

 

Hatékony és biztonságos távmunka

Szervezetfejlesztési és humánerőforrás tanácsadás a Magyar Távmunka Szövetségtől

 

A Magyar Távmunka Szövetség (MTMSz) most induló „Hatékony és biztonságos távmunka” kampányában online szervezetfejlesztést kínál gyakorló távmunkáltatóknak, akik a megváltozott munkakörülményekhez a szervezeti és humánerőforrás oldalt is szeretnék hozzáigazítani – felkészülve a folyamatos távmunka hatékony és biztonságos működtetésére.

 

Az utóbbi hetek kihívásai komoly változás elé állítottak mindannyiunkat. A koronavírus okozta kötelező otthonmaradás és átállás a Home Office-ra a legtöbbünk számára nehézséget okozott és okoz. A hirtelen bevezetett távmunka hosszú távú hatékonyságának megőrzéséhez azonban egyaránt szükség van megfelelő technikai, adatbiztonsági, humánerőforrás, szervezetfejlesztési folyamatokra és azok szakszerű alkalmazására.

Ezek nélkül a távmunkavégzés néhány hónap vagy akár hét leforgása alatt kiégéshez, a teljesítmény drasztikus csökkenéséhez, és a munkavégzéshez kapcsolódó motiváció elvesztéséhez vezethet, ami további problémákat okoz az egyébként is nehéz gazdasági helyzetben.

A Magyar Távmunka Szövetség több mint 16 éves tapasztalattal, Magyarország egyetlen kizárólag távmunkával foglalkozó szakmai szervezeteként olyan átfogó és komplex szolgáltatást kínál, amely révén szakszerű lépésekkel, kipróbált módszerekkel, a nemzetközi trendeknek megfelelő HR és szervezetfejlesztési eszközökkel lesznek képesek kontrollálni és hosszú távon fenntartani a Home Office-t és a távmunkában ellátott folyamatokat.

Az MTMSz az online szervezetfejlesztésre kialakított szolgáltatáscsomagjában választható témakörökben, online workshopok, online személyes konzultációk, valamint online szakmai munkamegbeszélések formájában nyújt lehetőséget a szervezetek szakértői, dolgozói, közép és felsővezetői számára. Az egyes alkalmak kiscsoportosak, egy, de maximum öt fő vehet részt rajtuk – ez biztosítja az események közvetlen jellegét. A kínált konzultációs lehetőségek alkalmanként 1-3 órásak, előre meghatározott tematikával rendelkeznek, amelyektől azonban – a kiscsoportos konzultációknak köszönhetően – az érintettek érdeklődési körének megfelelően el lehet térni. Az online szervezetfejlesztési alkalmakat a témában több év tapasztalattal rendelkező szenior tanácsadó vezeti, továbbá a legtöbb konzultáción munkapszichológus is részt vesz.

A Magyar Távmunka Szövetség az online alkalmakra konkrét tematikát dolgozott ki, de nyitott a konzultációk átalakítására, egyedi tréningtervek kialakítására is. Így lehetőség van a már betervezett éves tréningtervet maximálisan figyelembe véve igazodni a szervezeti célokhoz és lehetőségekhez.

A kampány során kialakított online konzultációk listája, valamint ezek megrendelő lapja az alábbi linkekre kattintva tölthető le.

MTMSz Tanácsadói Szolgáltatások 2020

MEGRENDELŐ – MTMSz Tanácsadói Szolgáltatások 2020